Hírek, aktualitások

Hét budaörsi úszó került be a Jövő Bajnokai Programba

A Magyar Úszó Szövetség 2017 őszén, megújult formában indította útjára a Jövő Bajnokai Programot. Jelenleg kilenc régióban, négy korosztályban zajlanak tehetséggondozó programok. Nagy öröm, hogy idén hét versenyzőnk került be a programba. A MÚSZ a Jövő Bajnokai program újragondolásával, illetve a felszereléseken és a szárazföldi tréninghez szükséges eszközök biztosításán valamint a különböző felméréseken túl, az úszóknak, szülőknek és edzőknek szóló hasznos előadásokkal, gyakorlati tanácsokkal szeretné még komplexebbé tenni a programot.

A kilenc régió közül az egyik a Közép-Magyarország 3. régiója, ahol most Ábrahám Amália, Nyári Hanna, Cseke Máté, Kékesi Maja, Nagy Eszter, Udvardi-Molnár Eszter és Fodor Regő Bán vehet részt a programokban. Ráadásul ismert szakemberek kezei alatt, hiszen a régió vezetője Jókuti Péter, vezetőedzője pedig Kovács László, vagyis a Budaörs SC két szakvezetője.

A szövetség hosszútávú sportoló fejlesztő programja 0-18 éves korig, meghatározott életszakaszokban adta meg az elvégzendő feladatokat, amelyekkel a fiatal sportolóból valóban bajnokot lehet nevelni. A Jövő Bajnokai Programban összesen 288 úszópalánta vesz részt, alanyi jogon résztvevő az egyéni számban minden országos bajnoki és utánpótlás rövidpályás bajnoki érmes, ezen kívül a 2023-as, lezárt 50 m-es ranglista 1-3. helyén lévő sportoló. A fennmaradó helyeket pedig a régióvezetők töltötték fel.

A programban szerepel évente minimum tíz napnyi (alkalmanként két órás) régiós foglalkozás szervezése elsősorban a kijelölt edzőkkel és előadókkal. Videolabor foglalkozás Duna Arénában, felső két korosztály érmesei számára. Felzárkóztató edzőtábor a régió kis egyesületeinek (3-4 napos). Delfin régiós bajnokság megszervezése. Minimum 3-4 minimumvizsga szervezése évente

A foglalkozások gazdag tartalommal, neves szakemberek támogatásával zajlanak. Így például a program része a technikai és úszóedzések, edzésterv tanácsadás: edzőknek és versenyzőknek a mindenkori Edző Bizottság aktív tagjaitól. Gyógytorna, prevenció, úszók bemelegítése. Videó Labor (Duna Aréna) és rajt, forduló foglalkozások. Terheléses laktat merés pulzussal, vizes foglalkozás keretein belül. Sportpszichológiai eljárások interaktív elsajátítása. A Nyerő hármas (edző, sportoló, szülő). Motivációs előadások versenyzőktől, versenyzőknek: Kovács Ágnes, Risztov Éva és Bohus Richárd tolmácsolásában. Komplex edzés verseny program, valamint Anti-Dopping edukáció.

A felsorolásból is látszik, hogy számos érdekes és változatos program vár a hét versenyzőnkre, akik remélhetően gazdag tapasztalatokkal zárják majd az idei Jövő Bajnokai Programot. A részvételükhöz, illetve a beválogatásukhoz szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik.

BSC Úszószakosztály

Értéket teremtünk!

Célunk a versenyzés és az eredményesség mellett, hogy a szakosztályunkba járó gyerekek testileg és lelkileg is egészséges felnőtteké váljanak, később sikeresen helytálljanak a társadalomban.

Kiemelt támogatóink

Image

Hírek, aktualitások

Telefon:

+36-30-489-5811

Email:

info@bscuszas.hu

Cím:

2040 Budaörs, Hársfa utca 6.